Wat ik jou kan bieden

Coaching, training, begeleiding, systemisch werk, workshops & meer

Ik coach op gebieden als: het presenteren/spreken bij viering of afscheid, verkennen van studie- of loopbaankeuzes en bij levensvragen en -veranderingen)

Ik geef training of workshops rond presenteren, gesprekken/dialoog, coaching en persoonlijk leiderschap

Ik geef workshops over systemisch werken of draag met systemisch werk bij aan een training, retraite of workshop rond een thema

Ik ben spreker of presentator bij afscheid en viering

Ik ben acteur in o.a. trainingen en assessments

Ik geef advies over het inzetten van systemisch werk, acteerwerk of communicatieve vaardigheidstraining/presenteren

face-to-face-icon

Coaching (young) professionals/studenten

bij studie- en loopbaankeuzes

face-to-face-icon

Coaching bij verandering, verlies/afscheid en levensvragen

face-to-face-icon

Spreken bij afscheid of viering

Coaching (young) professionals: zowel studenten als ouders!

Ik bied een luisterend oor in uitdagende tijden. (Starten met) Studeren of een baan kan lastig zijn. Willen veranderen van richting ook. Soms kom je, meer dan je gewend bent, ‘uit je comfort zone’. Nieuwe (werk)relaties, meer verantwoordelijkheid en zelfstandigheid; het kan fijn zijn om twijfels en uitdagingen die je tegenkomt te bespreken. Ik bied dan ook zowel studiekeuze-coaching als coaching bij wat grotere vragen!

Ook als ouder kun je in zo’n nieuwe fase behoefte krijgen aan ondersteuning bij het veranderen in je rol t.o.v. je volwassen wordende kind.

Als trainer, docent (mbo en hbo), moeder en (studiekeuze)coach put ik uit ruime ervaring in het coachen en trainen van jongvolwassenen. Ik ken de onderwijsprocessen en problemen waarmee zij te maken kunnen hebben en de weg in onderwijsland. Je kunt met me sparren over de persoonlijke gevolgen en vragen n.a.v. een worsteling in jouw leven of dat van je (studerende) kind.

Ik onderzoek samen met jou hoe je nieuwe wegen in kunt slaan. Dit doen we o.a. door stil te staan bij jouw ervaring, talent, mindset; waar zoek je antwoord op? En wat is er nodig om verder te kunnen?

Coaching bij verandering, verlies/afscheid en levensvragen

Er kan veel veranderen in een mensenleven. Soms langverwacht en gewenst, maar vaak ook plotseling, ontwrichtend. Veel mensen ervaren dan emoties als onzekerheid, stress, verdriet, frustratie en ook eenzaamheid. Hoe hou je dat vol? Wil je volhouden of (weer) echt tot leven komen? En hoe vind je een voor jou passende manier van rouwen en opbouwen? Ik ondersteun je graag als je verlangt naar verandering, als je zoekt naar antwoorden op belangrijke vragen of als je worstelt met verlies, afscheid, rouw of andere impactvolle veranderingen in je leven of werk.

Spreken bij afscheid of viering

Het met aandacht verwelkomen van een nieuw begin is van grote waarde voor mensen. Bewust, liefdevol en zorgvuldig afscheid nemen net zo. Dat schept de nodige ruimte om te rouwen en in de toekomst het leven weer op een nieuwe manier op te pakken.

Rituelen, zoals een toespraak of betekenisvol lied zetten dit soort belangrijke momenten kracht bij. Hierdoor neem je jezelf én diegene of datgeen dat je verloor serieus of geef je een krachtige start aan het nieuwe.

Met jou, voor jou en door jou

  • Ik sta je bij als je graag op een passende manier wilt spreken bij een afscheid na verlies, een herdenking of een feestelijke gelegenheid zoals een huwelijksviering. Ik kan samen met jou op zoek gaan naar de woorden die bij jou passen en bij degene(n) waarover je wilt spreken. Zodat je recht doet aan jezelf, jouw boodschap en de ander.
  • Ik kan namens jou of je naasten een toespraak uitspreken, waarbij ik jouw eigen woorden gebruik of in afstemming met jou/jullie deze woorden heb geschreven.
  • Ik kan je coachen bij je toespraak: Als je juist graag zelf wil spreken, maar je niet zeker voelt daarbij, ondersteun ik je in het spreken van rake en passende woorden op die gelegenheid. Dankzij mijn achtergrond als dramadocent en trainer (communicatieve vaardigheden en persoonlijke effectiviteit) kan ik je goed helpen je skills in te zetten ter ere van een betekenisvol moment van afscheid of viering.

Wil je meer weten? Voel je welkom

Ik nodig je van harte uit om me te mailen om een telefonische kennismaking of een intakegesprek te plannen

Neem vrijblijvend contact op

of plan een afspraak in om kennis te maken

Neem contact op