Mijn aanbod

Coaching, training, systemisch werk, workshops & meer

 • Coaching: presenteren/spreken – studie- of loopbaankeuzes – levensvragen
 • Training: presenteren – gespreksvaardigheden – persoonlijk leiderschap, systemische begeleiding en training (o.a. voor het onderwijs en zelfstandig ondernemers)
 • Systemisch werk en opstellingen:
  • kennismakingsworkshops systemisch werk/opstellingen
  • familieopstellingen
  • onderwijsopstellingen
  • loopbaan-/organisatieopstellingen
  • systemische intervisie voor zelfstandig ondernemers: de onderstroom in je bedrijf, onderzoek wat jouw potentieel is en/of belemmert i.r.t. klanten, succes, creativiteit en werkplezier
 • Presenteren en spreken bij afscheid of viering – & begeleiding hierbij
 • Acteerwerk in o.a. trainingen en assessments
 • Advies over de inzet van systemisch werk, acteerwerk of communicatieve vaardigheidstraining/presenteren

Wat zijn ‘Familie-opstellingen’?

Een familieopstelling kan je veel inzicht geven in het ontstaan van patronen en andere mechanismen waar je last van kan hebben in je leven. Deze helderheid en het onder ogen zien van wat er, soms generaties lang, speelt in een familiesysteem kan je ruimte en opluchting geven en je helpen patronen los(ser) te laten en meer je eigen leven te leiden, op je eigen plek te staan. Dit kan een goede invloed hebben op bijvoorbeeld je gezondheid, welzijn en relaties.

In een opstelling is er een vraagsteller en een groep representanten. De vraagsteller brengt een vraag, een patroon, een verlangen of een probleem in. Samen met de begeleider wordt dit zo helder mogelijk geformuleerd en er wordt ook op gevoelsniveau verbinding met de vraag gemaakt.

Een representant is iemand, die gevraagd wordt om een lid van jouw familiesysteem te representeren.

De begeleider stemt zich vervolgens af op de energie van het systeem van de vraagsteller. Deze systeemenergie wordt vervolgens toegankelijk zowel voor de begeleider als voor de representanten. Als representant hoef je je niet bezig te houden met of je het goed doet en het zelfs een voordeel als je niets weet van de vraagsteller of van zijn systeem. Je mag je impulsen en gevoelens waarnemen en volgen en de begeleider zal soms een vraag stellen of je vragen iets te doen of te zeggen. Op deze manier kunnen dynamieken en verstrikkingen in het systeem zichtbaar en voelbaar worden en ook worden opgelost. Hiervoor doet de begeleider interventies zoals het veranderen van de positie van de representant(en) en het uitspreken van bepaalde bevrijdende en oplossende zinnen.

Ook als representant kun je in de opstelling op een diepe laag ervaren en inzicht krijgen in je eigen familiesysteem en jouw plek of functie daarbinnen.

Met jou, voor jou en door jou heen

 

Wil je meer weten? Voel je welkom

Van harte welkom om kennis te maken, vragen te stellen of een intakegesprek te plannen

Neem vrijblijvend contact op

of plan een afspraak in om kennis te maken

Neem contact op