Ilya van tongeren coaching

Hoe wil ik van betekenis zijn

“Ik sta met aandacht en liefde naast je. Om hoop en vertrouwen te brengen, waardoor jij je veilig voelt om te bewegen tussen donker en licht. Om ontdekkingen te doen en in vrijheid en verbinding jouw leven te leiden. Op jouw plek.”

Zo klinkt wie ik ben en wil zijn en hoe ik daarmee anderen wil helpen bewegen op weg naar wie of waar ze willen zijn.

Mijn verhaal

“Ik ben een liefdevolle zus, die hoop en vertrouwen brengt waardoor mensen gaan bewegen tussen donker en licht.”

Zo klinkt wat ik mijn ‘roeping’ noem; datgene wat omschrijft wie ik ben en wil zijn, wat ik te doen heb in de wereld en hoe ik daarmee anderen wil doen bewegen op weg naar wie of waar ze willen zijn. Om wie jij bent en wat je te brengen hebt te belichten en uit de schaduw te stappen. Mèt liefde voor wat dat je heeft gegeven.

Ilya van tongeren coaching

Over mij

Naast Ilya ben ik ook ‘Ilja’: vrouw, partner, moeder van drie bijna volwassen kinderen, dochter, zus van mijn zusje en twee broers en docent/trainer/coach. Daar geef ik studentbegeleiding en studiekeuzecoaching en vaardigheidstrainingen. Ik begeleid bij presentatie- en gespreksvaardigheid, samenwerking, coachende vaardigheden en persoonlijk leiderschap. Voorheen deed ik dit binnen pedagogische opleidingen (mbo) en nu binnen management- en HR-opleidingen (hbo).

Als docent drama startte mijn loopbaan in onderwijs en trainingen. Ik leerde studenten hun expressie, presentatie- en communicatievaardigheden en persoonlijk leiderschap te versterken. Ik begeleidde hem bij stages en gaf trainingen in het versterken van Cognitieve Vaardigheden (Feuerstein methodiek). Ik ontwikkelde mij verder met de masteropleiding Leren en Innoveren (MLI, Hogeschool Windesheim). Maar het werd tijd om naast mijn hoofd ook mijn hart meer bij mijn werk te betrekken…

Coaching kwam op mijn pad en ik volgde diverse opleidingen en trainingen: Coaching en Begeleiding (NCOI), Secure Base (systemisch) coachen (De School voor Transitie), Rouw en Rouwverwerking (Phoenix Opleidingen), Studiekeuzecoach en tenslotte kwam Systemisch Werk/familieopstellingen (WeLopstellingen) op mijn pad. Het systemisch werk stal mijn hart. In mijn opleidingen leerde ik hoe mijn levensloop en mijn vreugde en verdriet (en zelfs die van generaties vóór mij) mij hebben beïnvloed, wat me die voor drijfveren, kwaliteiten, pijnpunten, patronen en groeikansen hebben opgeleverd. Het verlies van mijn zusje Suzanne is zo’n pijnlijke maar inmiddels ook rijke ervaring op mijn levenslijn. Zowel worstelingen in mijn studietijd en loopbaan als dierbare ervaringen van liefde, creativiteit, humor, contact/verbinding en energie blijken markeringspunten en bronnen in mijn ontwikkeling. En zo leerde ik ook anderen te ondersteunen bij allerlei vragen rond leven, loopbaan, studie en hun persoonlijke of professionele ontwikkeling.

Mijn opleiding en trainingen in het Systemisch werk (familie-, loopbaan-, team- en organisatie-opstellingen, ‘een systemische kijk op het onderwijs’ en ‘individuele opstellingen’) brachten mijn innerlijke houding en gereedschap als begeleider verder. Wat een mogelijkheden om jou de essentie van jouw vraagstuk te laten ervaren. Door te voelen wie je bent en wat jouw plek is in jouw (familie-/organisatie-) systeem. Je te helpen je schaduwkanten en -ervaringen te verwelkomen en in het licht te zetten en je essentiële kwaliteiten te omarmen, patronen te doorbreken en levensenergie meer te laten stromen.

Zoals de zonnebloem ook het donker en het licht opzoekt!

e

Wat zeggen anderen over mij

Zusterschap

“Ik ken Ilja als een bevlogen, betrokken, creatieve professional, waarbij vooral ook haar fijne humor opvalt. Ze is een enorme doorzetter, kan vallen én weer opstaan. Ilja heeft compassie en een groot hart, ook voor degenen die zijn gevallen en net iets moeilijker opstaan.”

-Wanda Everts, communicatietrainer Elegant Beïnvloeden-

Ik was een beetje bekend met opstellingen, maar niet uitvoerend. Mijn nieuwsgierigheid was groot. Het is een bijzondere ervaring geworden in de verschillende rollen. Ik heb me verwonderd over de herkenning van mensen en situaties. Het heeft voor mij wel doorgewerkt later, ik heb t thema ” loslaten” uitgewerkt en door de opstellingen heeft ’t abstracte een meer concrete vorm gekregen. De ontspannen maar duidelijke (bege-)leiding is zeer prettig. Ik had t niet willen missen.

-Lizzy, deelneemster systemische workshop voor onderwijsgevenden-

Wat een mooie workshop hebben jullie gegeven. Het enthousiasme hebben jullie goed overgebracht op een gedragen en vertrouwde wijze. Het voelde direct al heel goed. Het heeft mij in ieder geval aan het denken gezet. De begeleiding vond ik professioneel, liefdevol, zacht, daadkrachtig en kundig, ook de humor ontbrak niet! Favo gedeelte waren toch de opstellingen, ik ben al een ervaren representant en toch vind ik het elke keer wonderlijk wat er in het veld gebeurt. Vooral bij de deelnemers om waar te nemen dat er direct al iets wordt aangeraakt.”

-Chantal, deelneemster systemische workshop voor onderwijsgevenden-

Als je wilt ontdekken wat systemisch werk is in de vorm van een opstelling zou ik je zeker Ilja en Martine aanraden, zij nemen je kort mee in de theorie en laten je ervaren wat het inhoudt om je ‘plek’ in te nemen. Zij creëren ruimte en bieden een veilige omgeving. Ervaren, stevig en zacht tegelijk!”

– deelneemster workshop Familie-opstellingen-

Wil je meer weten? Voel je welkom

Van harte welkom om kennis te maken, vragen te stellen of een intakegesprek te plannen

Neem vrijblijvend contact op

of plan een afspraak in om kennis te maken

Neem contact op