Ilya van tongeren coaching

Mijn verhaal

“Ik ben als een liefdevolle zus, die hoop en vertrouwen brengt waardoor mensen gaan bewegen tussen donker en licht.”

Zo klinkt wie ik ben en wil zijn en hoe ik daarmee anderen wil helpen bewegen op weg naar wie of waar ze willen zijn.

Mijn verhaal

“Ik ben een liefdevolle zus, die hoop en vertrouwen brengt waardoor mensen gaan bewegen tussen donker en licht.”

Zo klinkt wat ik mijn ‘roeping’ noem; datgene wat omschrijft wie ik ben en wil zijn, wat ik te doen heb in de wereld en hoe ik daarmee anderen wil doen bewegen op weg naar wie of waar ze willen zijn. Om wie jij bent en wat je te brengen hebt te belichten en uit de schaduw te stappen. Mèt liefde voor wat dat je heeft gegeven.

Ilya van tongeren coaching

Opleidingen

Opgeleid als docent drama startte mijn loopbaan in onderwijs en trainingen. Ik leerde studenten hun expressie, presentatie- en communicatievaardigheden, hun samenwerking en leiderschap te versterken. Mijn kennis rond leren en veranderen vergrootte ik met de masteropleiding Leren en Innoveren (MLI, Hogeschool Windesheim).

Als docent wilde ik mijn begeleiderschap meer verdiepen. Coaching kwam op mijn pad en met name in de opleidingen Secure Base (systemisch) coachen (De School voor Transitie) en de training Rouw en Rouwverwerking (Phoenix Opleidingen) heb ik het donker en licht in mijn leven onderzocht; hoe mijn levensloop, mijn vreugde en verdriet (en zelfs die van generaties vóór mij) mij hebben beïnvloed, wat me die voor drijfveren, kwaliteiten maar ook pijnpunten hebben opgeleverd. Het verlies van mijn zusje Suzanne is zo’n pijnlijke maar inmiddels ook rijke ervaring op mijn levenslijn. En zowel worstelingen in mijn studietijd en loopbaan als dierbare ervaringen van liefde, creativiteit, humor, contact/verbinding en energie bleken markeringspunten en bronnen in mijn ontwikkeling. Ik volgde met veel plezier de opleiding studiekeuzecoach om studenten en professionals resultaatgericht bij concrete vraagstukken te coachen.

De opleidingen en trainingen bij Welopstellingen over Systemisch Werken (familie-, loopbaan-, team- en organisatie-opstellingen en ‘een systemische kijk op het onderwijs’) stalen mijn hart en brachten mijn innerlijke houding en gereedschap als begeleider de rijkdom om jou de essentie van jouw vraagstuk te laten ervaren. Door te voelen wie je bent en wat jouw plek is in jouw (familie-/organisatie-) systeem. Je te helpen je schaduwkanten en -ervaringen te verwelkomen en in het licht te zetten en je essentiële kwaliteiten te omarmen.

Zoals de zonnebloem ook het donker en het licht opzoekt!

e

Zusterschap

Zusterschap

Tijdens mijn opleidingen ontwikkelde ik mijn ‘zusterschap’: mijn fantasievolle, lichte kant en ook het delen van wat gemist wordt of pijnlijk kan zijn in het leven. Het betekent voor mij onvoorwaardelijk en in gelijkwaardigheid, met warmte, lichtheid en humor naast mensen staan. Verbonden zijn; delen, lachen, steunen en aanmoedigen om plezier, energie en beweging weer mogelijk te maken.

Ik ontdekte dat het (keuze)vrijheid, energie, ruimte, balans en veerkracht oplevert als je aandacht kunt geven aan wat ongemakkelijk voelt. Als je kunt delen met anderen. Dat geeft nieuwe en rijkere verbindingen en brengt meer groei! Dat is ook wat me zo ontroert in het spreker zijn bij afscheid. En ook bij wat gevierd mag worden betrek ik graag zowel de lucht als de diepte!

Behalve coach, begeleider, opsteller en spreker ben ik vrouw, partner, moeder van drie bijna volwassen kinderen, dochter, zus van mijn zusje en twee broers en docent/trainer/coach in het hbo. Daar geef ik studentbegeleiding en studiekeuzecoaching en trainingen. Ik begeleid studenten bij presentatie- en gespreksvaardigheid, samenwerking, coachende vaardigheden en persoonlijk leiderschap. Oorspronkelijk opgeleid als dramadocent werkte en werk ik nog steeds als trainingsacteur en docent/trainer. Eerst binnen pedagogische opleidingen en nu binnen management- en HR-opleidingen.

Als coach wil ik voor jou een ‘secure base’ zijn. Een secure base is iets of iemand die aanwezig en beschikbaar voor je is, waardoor jij je zowel veilig en ondersteund als aangemoedigd en uitgedaagd voelt. Een secure base coach biedt jou een plek, beschutting om te delen wat jou bezighoudt. Een voedingsbodem voor groei en veerkracht.

Jakob van Wielink, eén van mijn opleiders, zegt hierover:

“Juist in de mogelijkheid om met je pijnlijke ervaringen thuis te kunnen komen, in dialoog te kunnen gaan, ontwikkelen we grotere veerkracht”

Wil je meer weten? Voel je welkom

Van harte welkom om kennis te maken, vragen te stellen of een intakegesprek te plannen

Neem vrijblijvend contact op

of plan een afspraak in om kennis te maken

Neem contact op